Runen

Het woord Rune komt van het Gothische Runa dat “geheim mysterie” betekent.

Runen zijn schrifttekens uit de tijd van de Kelten en Vikingen. Het woord Rune komt van het Gothische Runa dat “geheim mysterie” betekent.
Runen werden in eerste instantie gebruikt om elkaar mededelingen te doen over situaties en gebeurtenissen. Het werden symbolen die bepaalde dingen aangaven en die overal werden begrepen.
Later werden de runen steeds meer gebruikt om te duiden, om voorspellingen te doen en werden de runen alleen gebruikt door zogenaamde “runen-meesters”
Tegenwoordig worden runen alleen nog geraadpleegd door mensen die ze, al dan niet intens, hebben bestudeerd en zich de betekenissen van de symbolen hebben eigen gemaakt. Elk symbool heeft meerdere betekenissen en het hangt van de persoon, voor wie ze gelegd worden, af hoe de interpretatie er uit zal zien.
Ikzelf gebruik de runen om aan te geven in welke situatie je in het heden zit; welke weg je zou kunnen gaan om te groeien en waar je uit zou kunnen komen in de toekomst.
Heel bewust kies ik ervoor om te zeggen “zou kunnen” omdat ik er van overtuigd ben dat je zelf heel veel invloed kunt uitoefenen op je toekomst en zelfs in staat bent “negatieve” runen om te keren naar een positieve situatie.

Als je erg geïnteresseerd bent in runen zou ik je aan willen raden eens rond te neuzen op internet. Er is daar een enorme hoeveelheid informatie te vinden.