Reiki

Universele Levensenergie

Reiki is een eeuwenoude behandelingsmethode waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Rond 1900 werd Reiki herontdekt als natuurlijke geneeswijze door de Japanse predikant en hoofd van de universiteit in Kyoto, Dr Mikao Usui. Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk: Universele Levensenergie.

Zoals gezegd wordt er bij Reiki gewerkt met handoplegging. In de oude boeddhistische geschriften staat hoe de handposities zijn die gebruikt moeten worden om de “universele energie” door het lichaam te sturen. Er komt geen machine en/of apparaat aan te pas, de energie gaat overal doorheen en het is dus ook niet nodig dat de cliënt ongekleed is. Het “enige” dat de healer doet is naast de cliënt zitten en de handen op de voorgeschreven plaatsen op het lichaam leggen. De energie van Reiki vloeit nu door het lichaam en doet daar zijn genezend werk. De cliënt ervaart “minimaal” dat de plaatsen waar de handen van de healer op dat moment zijn, warm worden, vaak wordt ook een licht tintelen gevoeld. Cliënten die er problemen mee hebben aangeraakt te worden, een blokkade op zich natuurlijk, kunnen dit aangeven en de healer zal daar zeker rekening mee houden. Het werkzame effect van de Reiki-energie trekt zich niets aan van het feit dat de handen niet direkt op het lichaam liggen. Veel drinken na een behandeling is zeer aan te raden om alle losgemaakte afvalstoffen weg te spoelen. Vaak is het zo dat de cliënt zich in eerste instantie minder prettig zal voelen. Op zich is dat een goed teken, want het geeft aan dat er iets aan het gebeuren is en meestal is het na korte tijd weer voorbij.

Een van de hele mooie dingen van Reiki is dat je er ook mee “op afstand” kunt werken. Een healer kan, na toestemming van de cliënt, via een foto of een door de cliënt met de hand geschreven briefje met daarop de naam, energie naar die cliënt “sturen”. Over het algemeen zal de cliënt dat, op het tijdstip van behandeling, ook merken. In principe kan elke aandoening behandeld worden, het is alleen niet verstandig iemand die onder narcose is met Reiki te behandelen. Reiki werkt namelijk zeer ontgiftend en zou zo de werking van de narcose wel eens teniet kunnen doen.