Kuan Yin

“Godin van Mededogen“

Kuan Yin is een Chinese godin wiens volledige naam Kuan Shih Yin luidt, wat zoveel betekent als “Zij die alle kreten van de wereld hoort en altijd te hulp komt”. In feite was ze in het begin een mannelijke god die “Avalokiteshvara” heette. Ze wordt nu nog in de hele Buddhistische wereld vereerd, ofschoon ze in de verschillende landen een andere naam draagt of dat de naam anders geschreven wordt. Quan Yin, Kwan Yin, Quan’Am, Kannon, Kannin. In Tibet en andere delen van Azië wordt ze ook wel Tara genoemd. Ze wordt vaak vergeleken met de maagd Maria, de moeder van Jesus Christus.
Kuan Yin staat bekend als de godin van Genade, Mededogen en Vergeving. Ze is echter niet alleen een godin, ze is ook een Bodhisattva, een verlicht wezen. Haar speciale kwaliteit is de Genade. Ze leidt de vlam van Genade en Mededogen. Haar dienst aan de mensheid is Genade en Healing. Kuan Yin vormt samen met Moeder Maria en Isis een Drieëenheid van godinnen die het beheer heeft over de healingsaktiviteiten aan de mensheid.
Tot 1954 is zij de beheerster geweest van het “Violette Vuur”. In dat jaar werd die taak overgenomen door Saint Germain.
Zoals gezegd is Kuan Yin een “verlicht wezen” en een “opgevaren meester”. Dat houdt in dat zij haar aardse taken vervuld heeft, niet meer hoeft te incarneren en deel uitmaakt van de “Witte Broederschap”, een gemeenschap van alle opgevaren meesters.
Nu is ze hier om ons te leren hoe wij op een eenvoudige manier met haar healing-energie kunnen omgaan en hoe wij die kunnen over- brengen op anderen.