Biografie

"Je verandert, of je wilt of niet. Je gaat anders denken, je gaat anders met dingen om"

Bij deze wil ik me graag in het kort aan U voorstellen.

Mijn naam is Hans Putman. Ik ben op 18 December 1941 in Arnhem geboren en via allerlei omzwervingen uiteindelijk in Eindhoven terechtgekomen.
Sinds 1971 woon ik in het prachtige Westerwolde, naar mijn mening het mooiste stukje van de provincie Groningen.

Ik ben, wat je zou kunnen noemen, een “spirituele laatbloeier”. In mijn werk als jongerenwerker had ik wel wat gedaan met energieoverbrenging, maar eerlijk gezegd moest ik niet al te veel hebben van al dat zweverige gedoe en in wezen had ik ook niet het idee dat hetgeen ik deed iets met spiritualiteit te maken had. Ik had meer zoiets van… Als jullie denken dat je er iets aan hebt dat ik mijn handen op je hoofd of buik leg, dan vind ik dat best, maar het stelt niks voor. Ik werd er wel heel erg moe van en wist niet wat te doen om dat te veranderen. Op een bepaald moment kwam ik op een paranormaal-beurs terecht en daar was iemand bezig met Reiki-behandelingen op een stoel. Ik ben op die stoel gaan zitten en zij legde haar handen op mijn schouders. Wat een ervaring, ongelooflijk. Ik voelde haar handen ’s avonds nog steeds op mijn schouders liggen. Maar het belangrijkste voor mij op dat moment was dat zij iets deed wat ik min of meer ook deed, maar er niet moe van werd. Dat wilde ik ook leren en van dat moment af is mijn leven veranderd.

Je verandert, of je wilt of niet. Je gaat anders denken, je gaat anders met dingen om. Je kunt het niet meer loslaten en het laat jou niet meer los. Dat is tenminste wat mij overkwam. Toen ik Reiki I gedaan had dacht ik daar voldoende aan te hebben en ik vond het wel genoeg zo, maar het was niet genoeg zo. Als je er eenmaal mee begonnen bent is er geen weg terug meer, je wilt méér, je móet verder. Het is geen gemakkelijke weg, maar je móet hem gaan. Dus werd ik uiteindelijk Reiki-master, heb de Aura-healers opleiding gedaan en ben Master-teacher van de 3e graad Magnified Healing. Ik dacht wéér dat het dat wel was, maar daar ben ik intussen van afgestapt. Het is nooit het einde.. gelukkig niet. Je blijft je ontwikkelen en er komen steeds “nieuwe” dingen bij. Op het moment dat ik dit schrijf is mijn “aktiviteitenpakket” alweer uitgebreid en wel met Chakra’s lezen en het werken met Rune-stenen.